Batterijbesparing op de Samsung Galaxy S5

Na lang, heel lang wachten is de Samsung S5 afgelopen maand dan eindelijk aangekondigd. Om het voor de consument nog ondragelijker te maken moeten we in Nederland nu nog een maand wachten voor we hem in onze handen kunnen krijgen, maar dan heb je ook wat. Het wachten is de moeite waard zullen we maar zeggen. Of is de Galaxy S5 op veel punten een onsmakelijk samenraapsel van alles wat andere goed doen?
Laten we even voorop stellen dat het vooral erg knap is hoe Samsung zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld en inmiddels marktleider is op de smartphone-markt. En hoewel Samsung nogal snel geneigd is om heel goed te kijken hoe de mannen in Californië het doen, komen ze zelf regelmatig met leuke nieuwe snufjes. Eén van die interessante opties is de batterijbesparingsmodus ofwel Ultra Power Saving Mode.
Doordat we onze smartphone continu gebruiken en we ons tegenwoordig niets ergers meer kunnen wensen dan een lege smartphone is het voor de fabrikanten erg belangrijk om hier aan te werken. De batterijen van deze tijd kunnen de techniek bijbenen. Dat komt vooral door de enorme display’s die we gewend zijn er vooral ook willen houden.

Samsung heeft de Ultra Power Saving Mode bedankt om je als gebruiker zo lang mogelijk van de Galaxy S5 te kunnen laten genieten. Hoewel het een beetje vreemd klinkt kun je met deze stand je beeldscherm tijdelijk op zwart/wit zetten en worden onnodige en batterij vretende functies tijdelijk uitgeschakeld. Samsung geeft aan dat je met 10% aan batterij nog steeds 24 uur in standby halen.
Vooral de zwart/wit functie maakt veel indruk op mij. Je moet je vooral voorstellen dat je van deze functie gebruik zult maken als je het einde van de dag niet lijkt te gaan halen en toch nog gebeld wilt worden. Hoewel bellen natuurlijk weer veel kracht van je batterij kost.

Mooie ontwikkelingen, maar ik ben toch vooral benieuwd naar het dagelijks gebruik van de Samsung Galaxy S5!

Dit bericht werd geplaatst in nieuws door admin_sgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>