Vergelijking: Galaxy S3 vs Galaxy Grand 2

Samsung breidt regelmatig haar portfolio van telefoons uit. Niet alleen met geheel nieuwe series, maar ook met opvolgers van eerder uitgebrachte toestellen. Recentelijk werd de Galaxy Grand 2 voor het middensegment officieel aangekondigd. De eerste variant toonde veel gelijkenissen met de Samsung Galaxy S3 en daarom werden ze vaak met elkaar vergeleken.

Vandaag is het tijd om de Galaxy Grand 2 met dit oude topmodel te vergelijken. Hieruit wordt duidelijk dat de lat van de high-end markt steeds hoger wordt gelegd. De Galaxy S3 behoorde eerder nog tot de top, maar zou nu beter in het middensegment passen. In onderstaande vergelijking kom je erachter waarom.

Beeldscherm

Hoewel de Galaxy Grand 2 wat vierkanter is geworden is het ontwerp van de Galaxy S3 nog steeds te herkennen in de huidige lijn van Samsung toestellen. Het beeldscherm van de Grand 2 is 5.25-inch terwijl de Galaxy S3 slechts 4.8-inch meet. De resolutie is hetzelfde, waardoor het scherm van het oude topmodel bijna automatisch een hogere pixeldichtheid heeft. (280 vs 306 ppi)

RAM- en interne geheugen

Het oude vlaggenschip van Samsung had een werkgeheugen van 1GB en de interne opslag bedroeg minimaal 16GB en kon oplopen tot 32GB. Opvallend is dat een mid-range model, zoals de Galaxy Grand 2, inmiddels over 1,5GB RAM geheugen kan beschikken. De opslag is wel kleiner, want deze bedraagt slechts 8GB. Beide modellen kunnen dit uitbreiden middels een MicroSD kaart tot 64GB.

Overig

Ook op het gebied van de cameramodule zijn er geen verschillen meer. Ondanks dat de 8-megapixels camera’s voorheen voor de top waren zijn ze nu ook in mid-range modellen geïntegreerd. Omdat de Galaxy Grand 2 nieuw is, wordt deze direct met Android 4.3 uitgebracht. De Galaxy S3 ontvangt momenteel een update waardoor de stand weer gelijk is.

Conclusie:

De Galaxy Grand 2 heeft een groter werkgeheugen, maar wel een kleinere interne opslag. Dat kan gecompenseerd worden met een MicroSD kaart terwijl dat bij het RAM geheugen niet kan. Ook beschikt het oude topmodel nu over dezelfde camera en software als deze mid-range telefoon. Hierdoor wordt wel duidelijk dat de eisen voor de high-end markt zijn aangepast.

Dit bericht werd geplaatst in nieuws door admin_sgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>