Zoekvraag naar tablets neemt af

De zoekvraag naar tablets is de afgelopen maanden een stuk lager dan in dezelfde periode een jaar geleden en is bijna vergelijkbaar met de periode in 2011. Dit blijkt uit cijfers die we verzameld hebben in Google Trends. Dit is een handige tool van Google, waarmee we het zoekgedrag van mensen over de hele wereld kunnen analyseren.

Tablet vs smartphone ww

Steeds meer mensen hebben een mobiel telefoon abonnement. Daarbij hoort vaak ook een smartphone met┬áinternet. Deze smartphones zijn van zo’n hoge kwaliteit dat ze de tablets al bijna weer vervangen. Daarnaast kunnen we wel concluderen dat de tablet markt zo’n beetje verzadigd is.

In Nederland heeft bijna elk huishouden inmiddels minimaal 1 tablet. Uit onderzoek van Nu.nl blijkt dat 2,5 miljoen huishoudens voorzien zijn van een tablet. We zien dan ook dat het zoekgedrag van mensen in Nederland nog sterker afneemt dan in de rest van de wereld. Zie de grafiek hieronder.

Tablet vs smartphone nl

Er zijn natuurlijk wel meer redenen te bedenken waarom de vraag naar tablets afnemen. Zoals hierboven omschreven zijn de meeste mensen al voorzien van een tablet. Daarnaast is er de laatste jaren weinig innovativiteit te ontdekken in de tablets. De ontwikkeling binnen de smartphone wereld lijkt veel sneller te gaan. Denk maar eens aan de nieuwe modellen, die grotere display’s hebben.

Wanneer we kijken naar het aantal mensen dat zoekt op de termen “tablet kopen” en “tablet aanschaffen”, dan zien we ook daar een dalende trend. Wat dan ook opvalt is dat mensen steeds meer zoeken naar laptop kopen. Daarmee kunnen we concluderen dat Nederlanders dus blijkbaar meer ge├»nteresseerd zijn in het kopen van een laptop boven een tablet.

Nou zijn we natuurlijk erg benieuwd naar jullie mening? Verkies jij je smartphone boven een tablet en bestaat de kans dat jij dit jaar nog een nieuwe tablet gaat kopen of heeft toch de good-old desktop computer je voorkeur? Deel je mening met ons!

Dit bericht werd geplaatst in nieuws door Wesley.

Reacties zijn gesloten.